Politiet fant bilde av avmagret Angelica på morens mobil

Det er ikke kommet noen klar forklaring på dette tidligere, sier forsvarer Aasmund O. Sandland på spørsmål om moren til 13-årige Angelica har forklart seg om den siste tiden på Beitostølen.
Det er ikke kommet noen klar forklaring på dette tidligere, sier forsvarer Aasmund O. Sandland på spørsmål om moren til 13-årige Angelica har forklart seg om den siste tiden på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bildet på morens mobiltelefon viser en svært avmagret Angelica. Det ble tatt dagen før jenta døde. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er VG som får opplyst at bildet som politiet fant på mobiltelefonen til Angelicas mor, var av et svært avmagret barn. Det ble tatt 30. desember 2015, og vil bli lagt fram under rettssaken som et bevis på at datterens tilstand var livstruende.

En drøy måned før moren og Angelica reiste til hytta på Beitostølen veide jenta 41,2 kilo. Da hun døde fire måneder senere, ble vekten fastsatt til 21,7 kilo. Moren har forklart at datterens tilstand ikke forverret seg under oppholdet på Beitostølen.

Hun er siktet for grov mishandling etter dødsfallet nyttårsaften 2015.

– Hvor mye hun husker fra den siste tiden er uavklart. At hun har vilje til å fortelle er på det rene, men det er ikke kommet noen klar forklaring på dette tidligere, sier forsvarer Aasmund O. Sandland til avisen på spørsmål om moren har forklart seg om den siste tiden på Beitostølen.

Bakgrunn: Sterke følelser første dag i Lommedalen-saken