Justisministeren roser politiet

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) roser politiet og borgeren som meldte i fra om funn av bombelignende gjenstand på Grønland i Oslo. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) roser politiet og borgeren som meldte i fra om funn av bombelignende gjenstand på Grønland i Oslo. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) roser politiets årvåkenhet etter at det lørdag kveld ble funnet en bombelignende gjenstand på Grønland i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– All ros til politiet og til borgeren som reagerte raskt og varslet politiet. Politiet kom til stedet og håndterte situasjonen på en god måte. Dette er et veldig godt eksempel på hvordan vi kan håndtere slike hendelser, sier Amundsen til NRK søndag kveld.

Justisministeren sier han er informert fra PST og Politidirektoratet om situasjonen, og blir fortløpende orientert.

– Jeg tenker at vi som borgere må være årvåkne. Vi må bidra til å gi informasjon til politiet dersom man mener det er nødvendig, understreker Amundsen.

Han mener at Norge er et trygt og åpent demokratisk samfunn.

– Dette kan gjøre oss sårbare, nettopp derfor er det viktig at vi ikke er naive og at vi er årvåkne. I den situasjonen vi er i nå, vil jeg hevde at vi aldri har hatt en bedre beredskap i Norge. Beredskapen er styrket generelt, og politiet er styrket med betydelige summer og mannskap, sier han.

Les også:

Mann siktet etter funn av bombelignende gjenstand i Oslo

Den bombelignende gjenstanden ble skutt av robot

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden