74-åring risikerer ny forvaringsdom

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktoratet varsler at det vil be om at en 74 år gammel mann som er tiltalt for å ha forsøkt å kidnappe en prostituert kvinne i Sandnes, blir dømt til forvaring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen er tidligere dømt til forvaring for seksualforbrytelser, og sitter nå i varetekt i påvente av rettssaken som skal opp i Jæren tingrett i august. Nå er han tiltalt for frihetsberøvelse av en prostituert kvinne natt til 16. september i fjor, skriver Stavanger Aftenblad.

I tiltalen skriver statsadvokat Asbjørn Eritsland at 74-åringen forsøkte å berøve friheten til fornærmede ved at han tok tak i jakken hennes, slo henne på kroppen og/eller sparket henne i beina, samt at han dro henne mot bilen sin.

Bortføringsforsøket mislyktes fordi fornærmede klarte å påkalle oppmerksomheten til andre personer. Hun klarte til slutt å rive seg løs og flykte fra stedet.

Mannen ble i 1994 dømt til to års fengsel for å ha voldtatt to unge kvinner. Ifølge dommen hadde mannen kjørt rundt i bilen sin og tilbudt kvinner skyss hjem under påskudd av at han skulle samme vei.