Meny

Barn under ti år i asyl-overgrepssak

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de 15 jentene som en asylleder er siktet for å ha forgrepet seg på, er flere under ti år.

De seksuelle handlingene jentene skal ha blitt utsatt for går tilbake til 2013. 13 av jentene er i dag under 16 år gamle og er blitt avhørt på Statens barnehus i Kristiansand, ifølge Fædrelandsvennen. To av dem er over 16 år og er blitt avhørt på ordinært vis.

– Blant de fornærmede er det også barn under ti år, opplyser politiadvokat Ingrid Thorsen.

Den siktede mannen har i flere år jobbet tett med asylsøkere i en lederfunksjon. Han ble pågrepet 16. februar og varetektsfengslet i fire uker. Så langt har politiet holdt kortene tett til brystet i saken.

Populært