Barn under ti år i asyl-overgrepssak

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Blant de 15 jentene som en asylleder er siktet for å ha forgrepet seg på, er flere under ti år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De seksuelle handlingene jentene skal ha blitt utsatt for går tilbake til 2013. 13 av jentene er i dag under 16 år gamle og er blitt avhørt på Statens barnehus i Kristiansand, ifølge Fædrelandsvennen. To av dem er over 16 år og er blitt avhørt på ordinært vis.

– Blant de fornærmede er det også barn under ti år, opplyser politiadvokat Ingrid Thorsen.

Den siktede mannen har i flere år jobbet tett med asylsøkere i en lederfunksjon. Han ble pågrepet 16. februar og varetektsfengslet i fire uker. Så langt har politiet holdt kortene tett til brystet i saken.

Personvernpolicy