Psykiatrisk pasient knivstakk elev på buss

Mannen som er pågrepet etter en knivepisode mot en skoleelev på en buss i Skien onsdag er en tvangsinnlagt psykiatrisk pasient på permisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eleven ved en videregående skole i Skien ble skadd av en annen mann med kniv, da han var på vei til skolen i en buss onsdag morgen. Offeret, som er i 20-årene, fikk skader i hånden, men ble ikke alvorlig skadd.

– Vi har pågrepet en mann, sa operasjonsleder Gisle Småge hos politiet i Telemark til NTB, kort tid etter hendelsen.

Ifølge Varden er den pågrepne mannen en tvangsinnlagt psykiatrisk pasient på permisjon. Avisen får bekreftet at det er snakk om en mann i 50-årene som er dømt til tvungent psykisk helsevern, fordi han en rekke ganger før både har knivstukket og slått tilfeldige personer.

Avisen skriver også at mannen i permisjonstiden skal ha knivstukket en mann i ansiktet – og nå en skoleelev på bussen. Mannens forsvarer, advokat Andreas Nyhaug, ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen.

Det var andre passasjerer på bussen som meldte fra til politiet.

Personvernpolicy