Meny

Psykiatrisk pasient knivstakk elev på buss

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er pågrepet etter en knivepisode mot en skoleelev på en buss i Skien onsdag er en tvangsinnlagt psykiatrisk pasient på permisjon.

Eleven ved en videregående skole i Skien ble skadd av en annen mann med kniv, da han var på vei til skolen i en buss onsdag morgen. Offeret, som er i 20-årene, fikk skader i hånden, men ble ikke alvorlig skadd.

– Vi har pågrepet en mann, sa operasjonsleder Gisle Småge hos politiet i Telemark til NTB, kort tid etter hendelsen.

Ifølge Varden er den pågrepne mannen en tvangsinnlagt psykiatrisk pasient på permisjon. Avisen får bekreftet at det er snakk om en mann i 50-årene som er dømt til tvungent psykisk helsevern, fordi han en rekke ganger før både har knivstukket og slått tilfeldige personer.

Avisen skriver også at mannen i permisjonstiden skal ha knivstukket en mann i ansiktet – og nå en skoleelev på bussen. Mannens forsvarer, advokat Andreas Nyhaug, ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen.

Det var andre passasjerer på bussen som meldte fra til politiet.

Populært