Fengselsdrapet: Forsvarer vil si hva siktede har forklart

Advokat Oscar Ihlebæk (bildet) holder tirsdag pressekonferanse der han vil informere om hva hans siktede klient har sagt om drapet i Ringerike fengsel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Advokat Oscar Ihlebæk (bildet) holder tirsdag pressekonferanse der han vil informere om hva hans siktede klient har sagt om drapet i Ringerike fengsel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen (55) som er siktet for å ha drept en medfange i Ringerike fengsel i februar, ønsker at hans politiforklaring om hva som skjedde skal bli kjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, sier til NRK at hans klient har bekreftet skriftlig at forsvareren kan fortelle hva den drapssiktede mannen har sagt i politiavhør. Ihlebæk innkaller derfor til pressekonferanse.

– Jeg har hatt en del mediesaker opp gjennom årene, og da er det mye støy, noe jeg har stor forståelse for. Men jeg har funnet det praktisk å ha en sånn pressekonferanse og håper jeg får litt arbeidsro etter det, sier Ihlebæk.

55-åringen, som allerede soner en drapsdom, ble sist tirsdag varetektsfengslet i fire uker, siktet for drap på en medfange i fengselet. Han har erkjent å ha begått et drap i fengselet, men har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Motivet for drapet blir hovedtemaet på pressekonferansen i Oslo tirsdag ettermiddag.

– Da skal vi redegjøre og gjennomgå hans forklaring til politiet, sier Ihlebæk.

Ihlebæks sønner Marius og Tore har arbeidet med saken sammen med sin far, og de kommer også til å være til stede på pressekonferansen.

Personvernpolicy