Meny

Ektemann i Levanger siktet for drapsforsøk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har utvidet siktelsen mot den 27 år gamle mannen som ble pågrepet i Levanger onsdag kveld for vold mot sin kone. Siktelsen gjelder nå drapsforsøk.

Mannen var først siktet for kroppsskade. Utvidelsen av siktelsen er basert på opplysninger som er kommet fram under etterforskningen, opplyser politiadvokat Amund Sand i Trøndelag politidistrikt.

27-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling i Inntrøndelag tingrett i Steinkjer fredag ettermiddag. Politiet vil be om fire ukers varetektsfengsling, de to første med brev-, besøks- og medieforbud.

Tilstanden til den 20 år gamle kvinnen fra Eritrea som ble utsatt for vold i Levanger torsdag kveld, var fredag formiddag fortsatt kritisk, men stabil. Kvinnen er innlagt på sykehuset i Levanger etter at hennes ektemann og landsmann i avhør har forklart at han tok kvelertak på henne.

Sinneutbrudd

Ifølge den siktedes forsvarer, advokat Trond Peder Nilsen, skjedde volden etter en kommunikasjon mellom de to ektefellene som utløste et sinneutbrudd.

– Han sier at han tok kvelertak på kona, og at han var utenfor seg selv i denne situasjonen. Han ble så sint at han ikke husker hva som skjedde videre, sier advokaten til Trønder-Avisa.

Mannen har erkjent forholdene i siktelsen, men skal foreløpig ikke ha tatt stilling til skyldspørsmålet. Han forklarte seg for politiet i et to timer langt avhør torsdag ettermiddag.

Voldsepisoden skjedde åtte dager etter at kvinnen ble gjenforent med sin mann som da hadde bodd i Levanger i tre år.

Ringte selv

Politiet fikk melding om hendelsen onsdag kveld rett før klokka 20. Meldingen gikk ut på at en kvinne var blitt utsatt for vold.

– Politiet går bredt ut. Åstedet er undersøkt av kriminalteknikere, og vi etterforsker med blant annet avhør og rundspørring, opplyser lensmann Anne B. Ulvin ved Levanger lensmannskontor.

Hun opplyser videre at det var mannen selv som ringte og varslet nødetatene, og at kvinnen fikk førstehjelp på stedet. Ifølge Trønder-Avisa var hun bevisstløs da nødetatene ankom, og hun pustet ikke ved egen hjelp. Kvinnen skal nå ligge i koma.

Populært