Meny

27-åring fremstilles for fengsling etter vold mot kona

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemannen til den 20-årige kvinnen som ble kritisk skadd av vold i Levanger, erkjenner forholdene i siktelsen. Han fremstilles for varetektsfengsling fredag.

Den siktede 27-årige ektemannen fremstilles for fengsling fredag ettermiddag i Inntrøndelag tingrett, opplyser lensmann Anne B. Ulvin ved Levanger lensmannskontor i en pressemelding.

Mannen forklarte seg for politiet i et to timer langt avhør torsdag ettermiddag. Han er pågrepet og siktet for kroppsskade.

Mannens forsvarer, Trond Peder Nilsen, sier til Trønder-Avisa at 27-åringen erkjenner de faktiske forholdene i siktelsen, men at han ikke har tatt stilling til straffskyld.

– Årsaken til dette er at spørsmålet ennå ikke er reist, sier han.

Politiet opplyste på en pressekonferanse i Verdal torsdag ettermiddag at de to er av afrikansk opprinnelse. Den 27 år gamle mannen har vært i Norge i tre år, mens kvinnen kom til Levanger for bare åtte dager siden etter å ha søkt om familiegjenforening, skrev Adresseavisen.

Kritisk tilstand

Ifølge Nilsen skjedde volden etter en kommunikasjon mellom de to ektefellene som utløste et sinneutbrudd.

–Han sier at han tok kvelertak på kona, og at han var utenfor seg selv i denne situasjonen. Han ble så sint at han ikke husker hva som skjedde videre, sier advokaten til Trønder-Avisa.

Torsdag ettermiddag var det ifølge politiadvokat Amund Sand ikke noen ny informasjon om kvinnens tilstand, som tidligere torsdag ble betegnet som kritisk, men stabil.

Politiet i Trøndelag fikk melding om hendelsen onsdag like før klokken 20. Meldingen gikk ut på at en kvinne var blitt utsatt for vold i Levanger.

Kroppsskade

Politiadvokat Amund Sand i Trøndelag politidistrikt sier de skal vurdere om det er grunnlag for å utvide siktelsen. Politiet ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å si noe om skadene kvinnen er påført.

– Politiet går bredt ut. Åstedet er undersøkt av kriminalteknikere, og vi etterforsker med blant annet avhør og rundspørring, opplyser lensmann Ulvin.

Hun forteller at det var mannen selv som ringte og varslet nødetatene, og at kvinnen fikk førstehjelp på stedet.

Populært