Meny

Mann siktet for medvirkning til drap på Lindeberg i 2015

Politi og krimteknikere  ved Lindeberg skole i Oslo etter at en mann i 40-årene ble funnet død på parkeringsplassen ved skolen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er siktet for medvirkning til overlagt drap på Muhammad Shahzad Aslam på en parkeringsplass på Lindeberg i Oslo i 2015, skriver VG.

Mannen i 30-årene ble siktet 27. januar, skriver VG.

– På det tidspunktet var han allerede pågrepet og satt i varetekt i forbindelse med en narkotikasak. Han er siktet for medvirkning til overlagt drap. Vi tror at han har hatt en rolle som tilrettelegger, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til avisa.

Norsk-pakistanske Muhammad Shazad Aslam ble funnet drept på en parkeringsplass ved Lindeberg skole i Oslo 11. april 2015.

Tidligere domfelt

Mannen som nå er siktet er tidligere domfelt for drapsforsøk og narkotikaforbrytelser.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Siden politiet har klausulert alle dokumenter i saken, er jeg avskåret fra å kommentere den ytterligere, sier siktedes forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen.

Avdøde ble i 1997 dømt til åtte års fengsel for tre drapsforsøk. Mannen som nå er siktet, er broren til en av de tre Muhammed Shahzad Aslam ble dømt for å ha forsøkt å drepe.

– Vår hovedteori er at motivet for drapet på Muhammed Shahzad Aslam har forbindelse med disse drapsforsøkene og dommen fra 1990-tallet, sier Kraby.

Leter videre

I 2016 ble en annen mann pågrepet og siktet for medvirkning til drapet. Han ble senere løslatt, men er fortsatt siktet i saken.

I februar i fjor sa politiet at de tror flere personer sto bak drapet på 40-åringen. Til VG sier Kraby at politiet mener at personen bak selve drapshandlingen fortsatt er på frifot.

Populært