Mann siktet for medvirkning til drap på Lindeberg i 2015

Politi og krimteknikere  ved Lindeberg skole i Oslo etter at en mann i 40-årene ble funnet død på parkeringsplassen ved skolen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Politi og krimteknikere  ved Lindeberg skole i Oslo etter at en mann i 40-årene ble funnet død på parkeringsplassen ved skolen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann er siktet for medvirkning til overlagt drap på Muhammad Shahzad Aslam på en parkeringsplass på Lindeberg i Oslo i 2015, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 30-årene ble siktet 27. januar, skriver VG.

– På det tidspunktet var han allerede pågrepet og satt i varetekt i forbindelse med en narkotikasak. Han er siktet for medvirkning til overlagt drap. Vi tror at han har hatt en rolle som tilrettelegger, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til avisa.

Norsk-pakistanske Muhammad Shazad Aslam ble funnet drept på en parkeringsplass ved Lindeberg skole i Oslo 11. april 2015.

Tidligere domfelt

Mannen som nå er siktet er tidligere domfelt for drapsforsøk og narkotikaforbrytelser.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Siden politiet har klausulert alle dokumenter i saken, er jeg avskåret fra å kommentere den ytterligere, sier siktedes forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen.

Avdøde ble i 1997 dømt til åtte års fengsel for tre drapsforsøk. Mannen som nå er siktet, er broren til en av de tre Muhammed Shahzad Aslam ble dømt for å ha forsøkt å drepe.

– Vår hovedteori er at motivet for drapet på Muhammed Shahzad Aslam har forbindelse med disse drapsforsøkene og dommen fra 1990-tallet, sier Kraby.

Leter videre

I 2016 ble en annen mann pågrepet og siktet for medvirkning til drapet. Han ble senere løslatt, men er fortsatt siktet i saken.

I februar i fjor sa politiet at de tror flere personer sto bak drapet på 40-åringen. Til VG sier Kraby at politiet mener at personen bak selve drapshandlingen fortsatt er på frifot.

Personvernpolicy