Meny

Spanjoler stanset med 1,2 kilo hasj «forkledd» som sjokolade

Tollerne på Bergen lufthamn Flesland fant 1,2 kilo hasj innpakket i eske med kindersjokolade og en boks med brisling i olje i bagasjen til en flypassasjer mandag. Foto: Tolletaten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tollvesenet fant 1,2 kilo hasj da de stanset en far og sønn på Bergen Lufthavn Flesland mandag.

– To spanske statsborgere ble stanset av Tollvesenet på Flesland. I en koffert tilhørende reisefølget ble det funnet 1,2 kilo av det som sannsynligvis er hasj, sier jourhavende politijurist ved Vest politidistrikt, Mats Henriksen, til Bergensavisen.

De to spanjolene kom fra England, hvor de er bosatt, og skulle på ferie til Bergen. Tirsdag blir de to framstilt for varetekt. Politiadvokat Elise Rolstad sier til Bergens Tidende at hun vil be om fire ukers varetekt for de to mennene. Politiet ba om lukkede dører i fengslingsmøtet.

Sønnen, som er i starten av 30-årene, erkjenner ikke befatning med stoffet, sier mannens forsvarer, Tore Johan Sørland.

– De hadde med seg hver sin koffert, og stoffet ble ikke funnet i min klients koffert, sier Sørland.

Kaj Wigum, som forsvarer den 59 år gamle faren, ønsker ikke å kommentere saken siden det er begjært lukkede dører.

Tollvesenet melder at den antatte narkotikaen ble funnet i esker med det som tilsynelatende var Kinder-sjokolade og brisling i olje. Ifølge Tollvesenet har 59-åringen forklart at hasjen var til eget bruk.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært