Politispaner mistenkte Eirik Jensen i nesten 20 år

Eirik Jensen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Eirik Jensen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En politispaner som vitnet i Oslo tingrett onsdag, sa han hadde hatt mistanke mot den tidligere politimannen Eirik Jensen siden 1998.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 44 år gamle politispaneren er én av de to som møtte opp i fengselet og sa til Gjermund Cappelen: "Jeg tror du vet hva vi er ute etter ...". Det ble starten på at Cappelen fortalte om sitt forhold til Jensen, skriver VG.

44-åringen var en av spaningslederne i "Operasjon Silent" som ble satt i gang høsten 2013 for å ta Cappelen. Politiaksjonen ble gjennomført i hemmelighet siden det var mistanke om at noen internt i politiet varslet ham.

– Jeg har levd med mistanken om at det har vært et usunt forhold mellom Eirik Jensen og Gjermund Cappelen siden 1998. Jeg fikk høre at kontakten mellom dem ikke var bra. Det ble sagt at Jensen lakk informasjon og holdt en beskyttende hånd over Cappelen, sa vitnet i retten.

Mistanken om en utro tjenestemann gjorde at politiet i Asker og Bærum hadde en egen server på politihuset i Sandvika hvor de lagret informasjon om Cappelen, slik at det ikke skulle være tilgjengelig i politiets ordinære systemer. Men datamaskinen krasjet og informasjonen som var lagret forsvant.

Spaneren har selv aldri jobbet sammen med Eirik Jensen.

– Jeg må si det: Ingenting er svart/hvitt. Selv om Eirik Jensen er tiltalt i denne saken, så har han gjort mye bra politiarbeid, sa vitnet.

Les også: Elden mener press mot Cappelen kan ligge bak saken mot Jensen

Cappelen: – Eirik Jensen ga meg trygghet til å holde på

Cappelen navnga hvem i hasjnettverket som visste om Jensen

Cappelen tror Eirik Jensen har gjemt unna penger

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden