Mann dømt til 20 års fengsel for Ellingsrud-drapet

En 38 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 20 års fengsel for å ha drept sin to år gamle datter på Ellingsrud i Oslo våren 2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var tiltalt for å ha drept sin to år gamle datter mens hun satt på morens arm, for drapsforsøk på tre andre og for forutgående mishandling av barnets mor. Han ble funnet skyldig på alle punkter.

Den afghanske mannen er også dømt til å betale til sammen over 1,3 millioner kroner til etterlatte og fornærmede. Til fradrag i fengselsstraffen kommer 1.021 dager i utholdt varetekt.

Dommen er den samme som i Oslo tingrett, men erstatningssummen er hevet fra 900.000 kroner.

– Gikk til angrep

Afghaneren ble tidligere i februar kjent skyldig på alle punkter av juryen i lagmannsretten. Forsvareren, advokat Espen Wangberg, ba retten om å dømme ham på mildest mulig vis.

Han er kjent skyldig i å ha banket opp sin daværende samboer i parets hjem på Ellingsrud våren 2014 og for å ha gått til angrep på kvinnens familiemedlemmer da de forsøkte å komme henne til unnsetning.

I det voldsomme slagsmålet som oppsto på parkeringsplassen ved leiligheten, stakk han sin egen to år gamle datter gjentatte ganger med kniv. Jenta døde.

– Utvisningsvedtak

Afghaneren kom til Norge i 2009. Han fikk midlertidig oppholdstillatelse, men i 2013 kom det endelige avslaget. Han hadde derfor et utvisningsvedtak hengende over seg med frist til å forlate landet i februar 2014, altså et par måneder før drapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden