Gullsmedranere i Oslo fikk med seg flere dyre klokker

Bilder fra overvåkningskamera. Fredag 17. februar ble Heyerdahl Gullsmed og Urmaker på Skøyen, ranet av tre maskerte personer. Det ble truet med våpen under ranet og gjerningspersonene fikk med seg flere dyre klokker. Foto: Politet / NTB scanpix
Bilder fra overvåkningskamera. Fredag 17. februar ble Heyerdahl Gullsmed og Urmaker på Skøyen, ranet av tre maskerte personer. Det ble truet med våpen under ranet og gjerningspersonene fikk med seg flere dyre klokker. Foto: Politet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet i Oslo bekrefter at det var tre personer som ranet en gullsmed på Skøyen fredag kveld. Lørdag gikk politiet ut med bilder fra ranet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 18.20 fredag fikk politiet melding om at gullsmeden Heyerdahl i Karenslyst Allé på Skøyen var blitt ranet av væpnede gjerningspersoner. En ansatt og en kunde var til stede i butikken. Ingen kom fysisk til skade under ranet. Lørdag offentliggjorde politiet bilder fra overvåkingskameraet i butikken.

Ranerne, som var bevæpnet, fikk med seg flere dyre klokker av merkene TAG Heuer, Longines og Baume & Mercier, opplyser politiet.

Gjerningsmennene forsvant fra stedet i en Audi 80 som 40 minutter senere ble funnet hensatt på Fornebu.Ved bilen ble det også funnet en klokke som politiet antar stammer fra ranet.

Les også: Gullsmedranere fikk trolig problemer med fluktbilen

Stor fart

Bilen ble observert i stor fart mot rundkjøringen ved Telenor Arena hvor den delvis krasjet, før den svingte av opp mot Widerøeveien. Tre personer ble sett løpende fra bilen opp Widerøeveien og inn på et anleggsområde. Dette er siste observasjon av de antatte gjerningspersonene.

Ifølge politiet ble bilen stjålet ikke langt fra Alexander Kiellands plass i Oslo natt til fredag.

På Fornebu ble det igangsatt en storstilt jakt på gjerningsmennene, blant annet ved bruk av hund og helikopter, og på stedet sjekket politiet alle bilene som kjørte forbi.

Ønsker tips

Politiet ønsker tips fra publikum i saken. Spesielt er politiet interessert i vitneobservasjoner fra selve ranet, samt observasjoner av personer med bekledning som vist på overvåkningsbilder og observasjoner av den aktuelle bilen. Ved funn av klær, sko eller bager i aktuelle områder er dette av stor interesse for politiet, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden