Polakk tiltalt for voldtekt av eldre Bærums-kvinne

En 41 år gammel polsk mann må i mars møte i Asker og Bærum tingrett tiltalt for voldtekt av en 71 -årig kvinne ved Aurevann i Lommedalen i Bærum i fjor høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen ble overfalt og voldtatt i Lommedalen i Bærum i begynnelsen av oktober. Den tiltalte ble pågrepet på bakgrunn av DNA-treff i slutten av november og har siden sittet varetektsfengslet.

41-åringen er ikke tidligere registrert med straffbare forhold i Norge og har bodd og jobbet i Norge i to til tre år, ifølge politiet.

Politiadvokat Iselinn Håvarstein opplyste til NTB i fjor at politiet har jobbet med sporsikring, i samarbeid med Folkehelseinstituttet, Kripos og etter hvert Interpol.

– Da vi fikk en DNA-profil som vi ikke fikk treff på i norske registre, gikk vi bredere ut og søkte i andre land. Disse sporene kommer ikke av seg selv, vi har gått ekstra runder, og det tar tid, forklarte politiadvokaten.

Tiltalen er tatt ut av statsadvokat Monica Krag Pettersen ved Oslo statsadvokatembeter, skriver Budstikka.

Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt den 71-årige kvinnen bakfra før han la henne i bakken og satte seg over henne. Da hun ropte etter hjelp, holdt mannen hånden sin foran munnen hennes og presset ansiktet hennes ned i bakken. Deretter forgrep han seg på henne. Strafferammen for voldtekt er inntil 10 års fengsel.

Rettssaken starter i Asker og Bærum tingrett 7. mars.

Personvernpolicy