Sola: 32-åring siktes for nok et drapsforsøk

Politiet etterforsket drapet på en 52-åring i Sola søndag.
Politiet etterforsket drapet på en 52-åring i Sola søndag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

32-åringen som er siktet for drapet på Mark Ole Jensen i Sola søndag, er nå også siktet for drapsforsøk på en annen mann, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Opplysninger som er kommet fram gjør at vi nå utvider siktelsen mot 32-åringen. Nå er han også siktet for drapsforsøk på en 25 år gammel mann, sier påtaleansvarlig jurist i Sør-Vest politidistrikt, Erik W. Rand.

De tre var gjester ved en sosial sammenkomst i en bolig på Røyneberg i Sola kommune da drapet og drapsforsøket skjedde.

Etterforsker sykehus

Tirsdag ble det klart at 32-åringen var på permisjon fra psykiatrisk avdeling på sykehuset i Stavanger da drapet skjedde.

– Opplysninger i saken tyder på at den 32 år gamle mannen som er siktet for forsettlig drap, hadde en kortvarig permisjon fra Stavanger universitetssjukehus. Politiet har iverksatt en etterforskning for å avklare dette og har opprettet en egen sak på dette forholdet, opplyser kommunikasjonsrådgiver i Sør-Vest politidistrikt, Hilde Urdal Fløysvik.

Politiet jobber med å undersøke 32-åringens bevegelser drapsdagen.

Fire ukers fengsling

– Siktedes helsetilstand og opplysninger i saken tilsier at en må avklare hans psykiske helsetilstand i gjerningsøyeblikket, sa Rand mandag.

Samme dag ble 32-åringen pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han blir framstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett tirsdag. Politiet vil be om fire ukers fengsling.

Politiet har ikke sagt noe om relasjonen mellom avdøde og siktede.

-Vi er veldig tidlig i etterforskningen. Her må vi undersøke hva som har skjedd. Flere avhør er planlagt innen kort tid, sier påtaleansvarlig jurist i Sør-Vest politidistrikt, Lars Fredrik Bråten.

Jensen var dansk statsborger, men hadde bostedsadresse i Rogaland.

Personvernpolicy