To har meldt seg for politiet etter drap i Asker

Grete Lien Metlid, leder for vold- og seksualavsnittet i Oslo politidistrikt hadde akkurat avsluttet en pressekonferanse om etterforskningen etter dødsfallet da hun kom tilbake få minutter senere for å fortelle pressen om den nye utviklingen i saken. Se klipp fra pressekonferansen i vinduet over.

To menn har meldt seg for politiet og har status som mistenkt etter drapet på en mann i Asker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De er noe kjent fra politiet fra tidligere, men utover det ønsker jeg ikke å si noe mer, sier Grete Lien Metlid, politiinspektør og leder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Avhør av begge de to siktede holdt på utover kvelden mandag. Politiet vil ikke si noe om hva som så langt har kommet fram i avhørene.

En eventuell varetektsfengsling vil ikke finne sted før onsdag.

Den 31-år gamle mannen som politiet mener er drept, skal etter det ABC Nyheter erfarer ha blitt utsatt for vold søndag kveld.

– Vi kommer ikke til å gå ut med navn, siden vi ikke finner det nødvendig nå. Han er hjemmehørende i Asker og ble funnet i sin egen bolig, sa Metlid.

Mannen er norsk statsborger, men har iransk bakgrunn.

Bekymringsmelding

Politiet fikk en bekymringsmelding fra naboer klokken 21.19 søndag kveld vedrørende en adresse i Åsliveien i Asker. Det ble gjort funn og observasjoner som gjorde at de raskt konkluderte med at de hadde med en drapssak å gjøre.

– Det er mye som skjer i saken akkurat nå. Jeg regner med at vi kan ha mer å informere om allerede senere i dag, sa Metlid.

ABC Nyheter vet at huset på vel 230 kvadratmeter består av en hoveddel og en utleiedel, og at avdøde ble funnet i utleiedelen. Det vil ikke politiet bekrefte. De vil heller ikke uttale seg om de har funnet noen gjenstand som kan ha forårsaket dødsfallet.

Bakgrunn: Jakter to gjerningsmenn etter drap på 31-åring i Asker

– Egne øyne

Huset der mannen ble funnet, ligger i et boligfelt ned mot Slemmestadveien. En av naboene forteller til avisa at det ikke er første gang politiet er på stedet.

– Vi har sett med egne øyne at politiet har vært der minst to ganger tidligere. Derfor var vi ikke så overrasket da vi så to patruljebiler der i går kveld. Noe senere var det sju politibiler på stedet, og hele området rundt huset var sperret av. Da skjønte vi at det trolig var snakk om noe alvorlig, sier naboen.

Personvernpolicy