Jensen forsøkte, men fikk ikke kontakt med Cappelen

Eirik Jensen i Oslo tingrett da saken startet for to uker siden. Jensen framsto som uthvilt og offensiv da han mandag fortsatte å svare på spørsmål fra Spesialenhetens aktor Kristine Schilling. Det er starten på den tredje uken med utspørring fra påtalemyndigheten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Eirik Jensen i Oslo tingrett da saken startet for to uker siden. Jensen framsto som uthvilt og offensiv da han mandag fortsatte å svare på spørsmål fra Spesialenhetens aktor Kristine Schilling. Det er starten på den tredje uken med utspørring fra påtalemyndigheten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Før jul i 2010 forsøkte Eirik Jensen (59) gjentatte ganger å få tak i Gjermund Cappelen (50), men fikk ikke svar. I samme periode falt også antallet kontantinnskudd politimannen gjorde i banken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eirik Jensen framsto som uthvilt og offensiv da han mandag fortsatte å svare på spørsmål fra Spesialenhetens aktor Kristine Schilling. Det er starten på den tredje uken med utspørring fra påtalemyndigheten som mener den pensjonerte politimannen mot klekkelig betaling samarbeidet med hasjsmugleren gjennom mer enn 20 år.

I august 2010 måtte Jensen hjelpe informanten ut av politiets klør på Maldivene etter at han ble stanset med hele 5 gram heroin mens han var på ferie. Aktor synes den iherdige hjelpen fra Jensen var påfallende.

– Det var en blanding av menneskelighet og hjelp. Han hadde tydeligvis sprukket igjen og var i en vanskelig situasjon, sa Jensen om sitt forsøk på å hjelpe.

Aktor dokumenterte videre flere runder med tekstmeldinger fra Jensen til Cappelen gjennom høsten, som hun ba politimannen kommentere. Han hadde nemlig ikke fått noen svar fra Cappelen på sine tallrike forsøk på å få tak i informanten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Artikkelen fortsetter under.

VIDEO: Dette er saken mot Jensen og Cappelen

Ønsket penger?

– Han har jo vært veldig unnvikende en lang, lang periode. Jeg prøver vel å få tak i ham, tenker jeg, svarer Jensen.

– Det har ikke noe med at du ønsker penger av ham før jul? spør Schilling, som sa at antallet kontantinnskudd i banken fra Jensen sank på slutten av 2010.

– Nei, svarer Jensen.

Samleside: Her finner du alt om saken mot Jensen og Cappelen

– Et eller annet

Aktoratet viste til at Jensen hadde satt inn to beløp om sommeren, ett i Sverige og ett i Norge, på til sammen omtrent 30.000 kroner. Innskuddene hadde imidlertid sin naturlige forklaringer, hevder Jensen, men var ikke i stand til å si hvor pengene stammet fra,

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kan jo hende jeg har solgt et eller annet, svarte Jensen.

Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden protesterte mot den detaljerte utspørringen ettersom det ikke er noen konkrete tiltalepunkter knyttet til denne tidsperioden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Schilling parerte utspillet fra forsvareren med at Spesialenheten betrakter hele perioden fra 2004 og fram til pågripelsen ti år senere, som en sammenhengende sekvens. At det var lite kontakt mellom Cappelen og Jensen høsten 2010, fritar ikke Jensen fra å bli stilt spørsmål om denne perioden.

Aktuelt:

Hevder Cappelen forsynte forsvarer med hasj

Jensen fortsetter i vitneboksen også denne uka