Hasjpåstander mot Cappelens forsvarer

Forsvarer Benedict de Vibe sammen med Gjermund Cappelen i Oslo tingrett under saken mot Cappelen og den tidligere politimannen Eirik Jensen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Forsvarer Benedict de Vibe sammen med Gjermund Cappelen i Oslo tingrett under saken mot Cappelen og den tidligere politimannen Eirik Jensen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Korrupsjonstiltalte Eirik Jensen hevder ifølge Dagbladet at medtiltalte Gjermund Cappelen mange ganger har forsynt sin forsvarer med hasj.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den pensjonerte politilederen sier også Cappelen, advokat Benedict de Vibe og politiet har samarbeidet for å trekke ham inn i saken mot narkobaronen. De Vibe avfeier påstandene.

I avhør med Spesialenheten for politisaker skal Jensen flere ganger ha framsatt påstandene, uten å ville utdype dem nærmere. I tillegg til å forsyne advokaten sin med hasj, skal Cappelen ha fått råd av de Vibe på 90-tallet om å samarbeide med politiet. Ifølge Dagbladet er Jensens påstander en del av hans forsvarsstrategi, der han vil få fram hvem Cappelen virkelig er og belyse at det har vært en enighet mellom Cappelen, de Vibe og politiet om å dra Jensen inn i saken.

– Det er ikke inngått noen avtale mellom Cappelen, meg og politiet. Det er en alvorlig anklage som ikke er riktig, sier de Vibe til avisen, og han fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Påstandene om at jeg har mottatt hasj er ren løgn. Selvsagt! Det er beklagelig at dette skal komme opp på denne måten.

Samleside: Her finner du alt om saken mot Jensen og Cappelen

De Vibe bekrefter at Spesialenheten har skrevet en egen rapport om påstandene. Han sier dette er ting som er kommet fram i Jensens forklaring i lukket rett og at Jensen må ha lekket opplysningene. Jensen avviser at han har lekket opplysninger fra lukket rett.

Aktuelt: Jensen fortsetter i vitneboksen også denne uka