Meny

17 pågrepet etter Kardashian-ranet

Reality-stjernen Kim Kardashian West ble brutalt ranet i Paris i fjor. Foto: Andy Kropa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 personer er pågrepet i forbindelse med det brutale ranet av realitystjernen Kim Kardashian West i Paris i fjor. Nesten alle skal være knyttet til organisert kriminalitet.

Påtalemyndigheten i Paris har bekreftet pågripelsene, men de ville mandag ikke si om de fem personene som politiet mener utførte ranet, er blant dem som nå er pågrepet.

Pågripelsene er ifølge ikke navngitte politikilder basert på DNA-spor i hotellrommet der Kardashian bodde da hun ble ranet. Den 36-år gamle amerikanske kjendisen ble truet med pistol og ranet for smykker til en verdi av 9 millioner euro, tilsvarende 80 millioner norske kroner, 3. oktober i fjor. Under ranet ble hun bundet på hender og føtter og låst inne på badet av maskerte menn.

Les også: Kim Kardashian ranet for millioner

72-åring

Blant de pågrepne er en 72 år gammel mann som ble pågrepet i en rosa luksusvilla i Grasse i Provence. Den yngste er i begynnelsen av 20-årene.

Politiet har også bekreftet at mannen som fungerte som Kardashians sjåfør i Paris, er blant de pågrepne. Han var ansatt i et sjåførfirma og skal blant annet ha tipset de andre om at Kardashians livvakt ikke var til stede.

Politiet har også pågrepet tre kvinner, hvorav en er i 60-årene.

Les også: Kardashian saksøker medieselskap etter ranet

Fryktet for livet

Den 36 år gamle TV-personligheten, som er gift med rapperen Kanye West, snakket ut for første gang om ranet denne helgen. I en reklamesnutt for den nye sesongen av hennes realityserie «Keeping up with the Kardashians» fortalte hun søstrene sine at hun fryktet at ranerne skulle drepe henne.

– De kommer til å skyte meg i ryggen. Det gjør meg oppskaket å tenke på, sa hun.

Populært