Meny

Ung kvinne tiltalt for storbrann i Bergen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 20-årene må møte i Bergen tingrett mandag, tiltalt for grov uaktsomhet i forbindelse med storbrannen i et bolighus i Bergenhus i mai 2015.

70 personer ble evakuert og to ble innlagt på Haukeland sykehus da det brøt ut brann på Torget i Bergen natt til 26. mai 2015, skriver Bergensavisen.

I tiltalen heter det at kvinnen, som på tidspunktet skal ha vært beruset, satt en stekepanne med mat på komfyren og platen på fyll styrke.

– Deretter la hun seg og sovnet. Pannen tørrkokte, og/ eller var tildekket av brennbart materiale, slik at det oppsto brann og røykutvikling, med den følge at flere personer lett kunne ha omkommet, står det i tiltalen.

Hun risikerer å måtte dekke et erstatningskrav på 6,8 millioner kroner.

Selv nekter hun straffskyld og er i sjokk over å være tiltalt i saken.

– Politiet har sagt at arnestedet er i hennes leilighet i andre etasje. Der ble det funnet en komfyr der en plate sto på fullt. Det viser seg nå at det også sto en plate på fullt i etasjen under, sier kvinnens forsvarer Linda Ellefsen Eide til avisen.

Kvinnen husket ikke hva som hadde skjedd den natten i tiden etter brannen.

– Hun nekter for å ha laget seg mat den aktuelle natten. Hva mer hun husker, får vi vente med å høre til hun forklarer seg for retten, sier Eide.

Populært