Jensen: – Dette blir mitt livs kamp

Eirik Jensen fotografert da han lanserte boka « På innsiden – historien om mitt politiliv» i mars 2015.
Eirik Jensen fotografert da han lanserte boka « På innsiden – historien om mitt politiliv» i mars 2015. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Narkotika- og korrupsjonstiltalte Eirik Jensen sier han ble dårlig da han leste avhørene av medtiltalte Gjermund Cappelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg begynte først nylig. Leste de første avhørene av han andre. Da ble jeg faktisk dårlig. Alt var snudd på hodet. Alt det jeg har gjort for ham. Brukt fritid på å hjelpe ham med avrusning. Så har jeg fått et sånt spark tilbake, sier Jensen til Dagbladet.

Mandag starter rettssaken i Oslo tingrett. Den siste uken har Jensen vært i flere forberedende møter med sine forsvarere.

– De gjør sin viktige del. Det går på detaljer. Jeg har ikke hatt hode til det. De 4.000 artiklene som har vært skrevet om saken, har gjort at jeg ikke har orket å se på et papir før nå den siste tida, sier Jensen i intervjuet.

Les også: Cappelen: – Jeg har dolket Eirik Jensen i ryggen

Den tidligere polititoppen sier det har vært vanskelig å lese alle sakene om etterforskningen i mediene.

– Det slippes opplysninger hele tiden. Det er ganske tøft. Det har vært tre år med over 4.000 artikler. Det er så mye som folk ikke skjønner, og folk trekker feilaktige konklusjoner, mener 59-åringen som trolig starter sin egen forklaring på tirsdag.

Les også: Eirik Jensen må kjempe for troverdigheten

– Det jeg må gjøre i retten nå, har jeg aldri gjort før. Jeg må åpne Pandoras eske. Jeg sliter veldig med det, for jeg kan ikke unnlate å tenke på konsekvensene. Men dette blir mitt livs kamp. Jeg har ikke noe valg, sier Jensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden