Cappelen: – Jeg har dolket Eirik Jensen i ryggen

Gjermund Cappelen i Asker og Bærum tingrett i september 2015. Mandag starter rettssaken mot ham og den tidligere polititoppen Eirik Jensen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Gjermund Cappelen i Asker og Bærum tingrett i september 2015. Mandag starter rettssaken mot ham og den tidligere polititoppen Eirik Jensen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hasjsmugleren Gjermund Cappelen ser fram til å komme i gang med maratonrettssaken, men han gruer seg til å møte medtiltalte Eirik Jensen i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det blir ikke noe lystig møte. Så klart jeg gruer meg til det. Han føler vel at jeg har dolket ham i ryggen, og at jeg har sviktet ham. Og det er naturlig nok, for det har jeg jo også gjort, sier Cappelen til TV 2.

– Det er en tragisk sak, for Jensen, for meg, for familiene våre. Uansett er det bare tapere i denne saken, sier han.

Les også: Eirik Jensen må kjempe for troverdigheten

Ifølge den 50 år gamle bærumsmannen gjorde den tidligere polititoppen Eirik Jensen det mulig for ham å gjennomføre smugling av mange tonn hasj gjennom en årrekke. 59 år gamle Jensen nekter straffskyld for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikakriminalitet, og han har tidligere sagt at Cappelens historie ikke er sann.

Les også: Cappelen: – Jensen har vært en nær venn

– Det sier seg selv at det ikke har vært lett å leve et normalt liv med den tiltalen hengende over hodet. Når det er sagt, så er han nå åpenbart klar til å kjempe i retten og slåss for sin frifinnelse, sier Jensens forsvarer, advokat Arild Holden.

Hvorfor retten skal tro på Cappelen, blir opp til retten å vurdere, sier Cappelen selv.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden