Meny

TV 2: Tillitskrise i politiet hindret Cappelen-pågripelse

Narkotikatiltalte Gjermund Cappelen i retten i Asker og Bærum i 2015. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dyp konflikt mellom politiet i Oslo og Asker og Bærum gjorde at det tok nesten 20 år å pågripe narkobaronen Gjermund Cappelen, melder TV 2.

I en omfattende reportasje skriver TV 2 at samarbeidet mellom Oslo og Asker og Bærum brøt fullstendig sammen på midten av 2000-tallet fordi man mistenkte at Cappelen fikk hjelp fra noen i Oslo-politiet.

Politiet i Asker og Bærum besluttet i 2006 å holde all informasjon i etterforskningen av Cappelen helt skjult for kollegene i hovedstaden. Politiet i Asker og Bærum hadde flere ganger opp gjennom årene observert Cappelen sammen med Eirik Jensen, og hver gang de trodde de var i ferd med å pågripe storsmugleren, slapp han unna.

Les også:  Cappelen: – Jensen har vært en nær venn

I åtte år delte ikke politiet i Asker og Bærum etterretningsinformasjon om Cappelen med politinaboen, ifølge kanalen. Verken politiet i Oslo eller Asker og Bærum politidistrikt ønsker å kommentere opplysningene TV 2 bringer torsdag kveld.

– Den kontakten som har vært mellom Cappelen og Eirik Jensen, har etter vår oppfatning sammenheng med de politioppgavene som Eirik Jensen hadde, sier Jensens forsvarer, advokat Arild Holden.

Les også:   Rettssak mot Jensen og Cappelen for åpne dører

Han sier Jensen ikke spolerte Asker og Bærum politidistrikts etterforskning mot Cappelen, men at den tidligere polititoppen tvert imot gjorde det motsatte – nemlig å informere folk på politihuset om det han fikk vite.

Eirik Jensen nekter straffskyld for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikakriminalitet. Rettssaken begynner i Oslo tingrett mandag 9. januar.

Populært