Meny

Politiet mistenker ikke at asylbrann var påsatt

Brann i Mandheimen asylmottak på Rjukan natt til lørdag. Foto: Radio Rjukan / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Rjukan mistenker ikke at brannen ved Mandheimen asylmottak på Rjukan fredag kveld var påsatt. Mandag starter de tekniske undersøkelsene.

– Vi har ingen indikasjoner på at brannen ved asylmottaket er påsatt, sier politiadvokat Bjørn Sæter i Sør-Øst politidistrikt til Telemarksavisa.

Samtidig understreker han at det ennå er for tidlig å komme med noen bastant konklusjon om årsaken til brannen i det verneverdige bygget.

De tekniske undersøkelsene starter opp mandag når det skal være kaldt nok på branntomten til at åstedsetterforskerne kan gå inn.

Hele bygget er gjerdet inn og plombert. Det har også vært vakthold ved bygget hele døgnet gjennom helgen.

Politiet er godt i gang med den øvrige etterforskningen og har startet med avhør av både naboer og beboere samt brannfolkene som kom først til stedet.

Politiet fikk melding om røykutvikling i fjerde etasje i asylmottaket klokken 22.05 fredag kveld. En time senere sto det flammer ut av pipa, og ikke lenge etter var det synlige flammer i fjerde etasje i murbygningen.

46 beboere ble fredag evakuert fra bygningen, som ble oppført på UNESCOS verdensarvliste i fjor sommer. Ytterligere 24 personer ble evakuert fra boliger i nærheten. Like etter klokka 10 lørdag formiddag kunne naboene flytte tilbake i sine boliger, mens beboerne på mottaket ble innlosjert på et hotell inntil videre.

Populært