«BMW-banden» trolig pågrepet

<p>INNBRUDD. BMW-banden har herjet landet siden juli og er nå pågrepet for flere innbrudd og tyverier fra biler. Foto: Jon Eeg / NTB Scanpix</p>
INNBRUDD. BMW-banden har herjet landet siden juli og er nå pågrepet for flere innbrudd og tyverier fra biler. Foto: Jon Eeg / NTB Scanpix

To menn er siktet for innbrudd og tyveri av utstyr fra flere biler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er pågrepet to personer. De ble pågrepet på lørdag og er begge siktet for flere innbrudd i bil her i Drammens-området, sier politioverbetjent Jan Henrik Håkestad til NRK, som først omtalte saken.

De to skal stå bak en rekke innbrudd gjort tidligere i år, og kan være den såkalte «BMW-banden».

Les også: BMW-eier sov i bilen – så kom tyvene

Pågrepet på vei ut av landet

Mennene ble ifølge politiet pågrepet i Sandefjord og settes i sammenheng med flere andre tyverier fra biler i Drammen og andre steder på Østlandet.

Begge ble pågrepet på vei ut av landet og er utenlandske statsborgere.

Politiet ønsker ikke å si hvilket land de to mennene kommer fra av hensyn til videre etterforskning.

– Foreløpig har vi en jobb å gjøre i forhold til hvor mange innbrudd vi kan klare å knytte disse to til. Vi får se hva etterforskningen kan bringe av resultater etter hvert, sier Håkestad til NRK og legger til:

Han kan ikke garantere at pågripelsene er spikeren i kista for BMW-innbrudd, men politiet håper at det vil bidra til færre innbrudd fremover.

Les også: Minst to BMW-bander på ferde i Norge

Flere hundre rammet

Tyver som bryter seg inn i BMW-er og stikker av med kostbart utstyr som ratt og infotainmentanlegg har blitt et stort problem i Norge.

I gjennomsnitt er det tatt verdier for litt over 100.000 kroner i hver bil og Stig Vasbø, politibetjent og leder for etterretning- og vinningsavsnittet på Majorstua politistasjon, sa til NRK i november at det nærmet seg 24 millioner kroner i forsikring.

Bare i høst fikk politiet over 200 meldinger om innbrudd, fra flere deler av landet. Mye tyder på at det er organiserte bander fra Øst-Europa som står bak.

Tyvegodset forsvinner ut av Norge, og blir så solgt på svartebørsen. Det dreier seg om store verdier.

Les også:

Politiet advarer: Nå har BMW-banden flyttet seg igjen

Nå er dette Norges mest solgte BMW

Denne BMW-en er noe helt utenom det vanlige

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden