Får ikke erstatning etter å ha blitt voldtatt av Kopseng

Staten nekter å utbetale pengene til én av kvinnene som ble tilkjent erstatning etter å ha blitt voldtatt av Julio Kopseng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kopseng ble i mai dømt til 21 års forvaring for voldtekt av 16 kvinner. Alle kvinnene ble i Borgarting lagmannsrett tilkjent minst 150.000 kroner i oppreisningserstatning – men siden Kopseng ikke har penger til å betale, må kvinnene få erstatningen gjennom statens voldsofferordning. Det har alle fått, med unntak av én kvinne, som Staten mener bodde i Spania da hendelsen fant sted. Dermed nekter de å utbetale erstatningen, melder TV 2.

Les også: Kopseng etterforskes for flere overgrep

Kvinnen var av medisinske årsaker sammen med sine barn i Spania til sammen cirka fem måneder i løpet av et års tid, og var i denne perioden i Norge cirka to ganger i måneden. Oppholdene var tilpasset barnas skolegang, og de leide flere ferieleiligheter på korte kontrakter. Men Kontoret for voldsoffererstatning mener kvinnen var bosatt i Spania.

– Jeg var hele tiden folkeregistrert i Norge, betalte husleien min og fikk posten hjem til min norske adresse. Oppholdet var aldri ment å være permanent, sier kvinnen til TV 2.

Les også: Høyesterett avviser anke fra Kopseng

Kvinnens advokat mener avslaget er urimelig og sier det eneste som skiller henne fra alle de andre, er at voldtekten skjedde i Spania. Siden saken er endelig avgjort betyr det at hun selv må inndrive pengene fra Julio Kopseng.

– Jeg blir liksom aldri ferdig med denne saken, sier kvinnen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden