Politiet kan komme til å legge ned Dark Room-gruppa

LEGGES KANSKJE NED: I dette rommet ved politihuset i Bergen har 25 personer jobbet med operasjon "Dark Room" i ti måneder.
LEGGES KANSKJE NED: I dette rommet ved politihuset i Bergen har 25 personer jobbet med operasjon "Dark Room" i ti måneder. Foto: Simen Sundfjord Otterlei / Nrk / NTB scanpix

Opprullingen av et stort overgrepsnettverk til tross, Vest politidistrikt kan komme til å legge ned Dark Room-gruppa neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om mange mente at gruppa måtte bli permanent etter etterforskningssuksessen, varsler politiet at resultatet kan bli et annet når organiseringen etter politireformen er bestemt, melder NRK.

Hordaland og Sogn og Fjordane ble fra nyttår slått sammen til Vest politidistrikt, men den endelige organiseringen i detalj blir ikke avklart før i første kvartal neste år.

Det er allerede klart at politidistriktet skal ha en felles etterforskningsenhet for de mest alvorlige straffesakene. Men det betyr ikke noen egen Dark Room-gruppe.

– Hvilken form det blir på den nye etterforskningsenheten, og om Dark Room skal være en egen gruppe i enheten, er ikke klart ennå. På sikt er det ikke sikkert prosjektmodellen er den rette. At det var det rette nå, og at det har vært en stor suksess, er det ingen tvil om. Men det kan være at Dark Room opphører som prosjekt, og inngår i den alminnelige oppgaveløsningen, sier visepolitimester Olav Valland til NRK.

I statsbudsjettet som ble vedtatt mandag, ble det satt av 50 millioner kroner ekstra til etterforskning av vold mot barn, og 25 millioner kroner ekstra til Kripos' seksjon for seksuallovbrudd og internettrelatert overgrep mot barn og unge.

– Økningen til Kripos på disse feltene er positivt for alle som trenger bistand og hjelp fra Kripos i slike saker, sier Valland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden