Politiet i Kristiansand jobber med nye mobilspor

Politiet i Kristiansand har fått inn flere interessante tips i forbindelse med dobbeltdrapet mandag. Nå jobber de med nye mobilspor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge VG har politiet funnet de det betegner som «interessant informasjon» på mobilen til den drepte 14-åringen.

– Det er opplysninger det er verdt å etterforske nærmere, sier sjefen for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Tirsdag formiddag offentliggjorde politiet navnene på de to drepte: Det var Tone Ilebekk (48) og norsk-somaliske Jakob Abdullahi Hassan (14) som mandag ble knivstukket like ved Wilds Minne skole. Begge døde senere på sykehus av skadene.

På en pressekonferanse tirsdag klokka 18 etterlyste etterforskningsleder Skaar flere tips om hva den 14 år gamle gutten gjorde i området.

Les også: – Familien er i sjokk

– Interessante opplysninger

– En av de mer interessante opplysningene vi har fått inn fra publikum, gjelder bevegelsene til gutten før drapet fant sted. Vi har fått vite at han tok buss fra Kristiansand sentrum klokken 15.30 og gikk av på Lund nær skolen og åstedet for drapet. En busstur på rundt 10-12 minutter. Det betyr at han var i nærheten av åstedet fra rundt klokka 15.42, sa Skaar.

Skolen 14-åringen går på, Fiskå skole, ligger i Vågsbygd, rundt 7-8 kilometer fra der han ble drept.

– Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med personer som vet hva avdøde hadde å gjøre på Lund. Hadde han avtale med noen? Skulle han treffe noen? Vi tar gjerne imot tips, sa Skaar på pressekonferansen.

Les også: Etterforsker ser store likheter med tolv år gammelt svensk dobbeltdrap

Mange spørsmål

Bilde av Jakob Abdullahi Hassan (14) som ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag. Handout fra politiet. Foto: Politiet / NTB scanpix
Bilde av Jakob Abdullahi Hassan (14) som ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag. Handout fra politiet. Foto: Politiet / NTB scanpix

Politiet har fått inn veldig mange tips fra publikum, og det har vært så stor pågang at det er mulig at noen som har ringt, ikke har kommet gjennom og fått kontakt med politiet.

– Vi har fått inn over 60 tips, og det har vært stor pågang. Hvis noen har forsøkt, men ikke har kommet i kontakt med oss, ber vi dem om å ta kontakt igjen, understreket Skaar.

Den 48 år gamle kvinnen som ble drept, jobbet som assistent i Lund barnehage i kort gangavstand fra åstedet. Hun skal ha vært ute og luftet hunden da hun ble knivstukket, ifølge NRK. Hun var mor til to voksne barn og bodde i området.

– Det er én eller flere gjerningspersoner. Vi vet ikke hvem de er, vi vet heller ikke noe om motivet, opplyste Skaar.

På spørsmål om folk har noe å frykte, svarte han:

– For politiet er det et åpent spørsmål hva risikoen er videre.

Foreldre i Kristiansand er redde for å la barna gå alene hjem fra skolen etter dobbeltdrapet, melder NRK.

Begge ofrene er identifisert: – Vanskelig å drive skole på en dag som dette

Se opptak av politiets pressekonferanse her:

Bilde av Tone Ilebekk (48) som ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag. Handout fra politiet. Foto: Politiet / NTB scanpix
Bilde av Tone Ilebekk (48) som ble drept i dobbeltdrapet i Kristiansand mandag. Handout fra politiet. Foto: Politiet / NTB scanpix

Kriseteam

Utenfor Wilds Minne skole ble det tirsdag lagt ned blomster og tent lys. For elevene ved Fiskå skole i Vågsbygd ble skoledagen brått annerledes. Klassen til den drepte 14-åringen fikk besøk av et kriseteam tirsdag morgen.

– Dette er en dag man håper man skal slippe å oppleve, sier rektor Oddvar Vik til TV 2.

Ved Wilds Minne skole valgte ledelsen å sende skolebarna på kino tirsdag.

Vågsbygd kirke holdt åpent fra klokken 18 tirsdag for elever og foresatte som ønsket å samles.

Rektor ved Fiskå skole, Oddvar Vik forteller om en tung dag på skolen:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden