To dømt til fengsel for dataangrep

Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

To menn er dømt til elleve måneders fengsel for å ha utført dataangrep og bedrevet økonomisk utroskap mot sin arbeidsgiver.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene ble dømt for grovt skadeverk og grov utroskap i tillegg til dokumentforfalskning i Nedre Romerike tingrett. De må betale 320.000 kroner i erstatning og inndraging av over en halv million kroner.

En av mennene er i 30-årene og den andre i 50-årene. Ifølge Kripos foregikk det ene av dataangrepene, et såkalt DDoS-angrep, over noen uker i 2013. Angrepet var rettet mot nettsidene til mennenes arbeidsgiver. Ved en annen anledning, over en periode i 2015, rettet mennene et dataangrep mot en bedrift lokalisert i Trondheim. Begge mennene har IT-utdannelse og jobbet i IT-stillinger da angrepene ble utført.

Saken startet i Sør-Trøndelag politidistrikt og ble tatt over av Kripos i juni 2015.

– Det har vært en omfattende etterforskning med internasjonalt politisamarbeid hvor man høsten 2015 utførte en koordinert aksjon med tysk politi som tok ned en server samtidig som Kripos aksjonerte i Norge. I tillegg har man fulgt pengespor til Sverige som førte til at svensk politi opprettet sak for heleri mot en svensk statsborger, skriver Kripos i en pressemelding.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden