Kristin-drapet havner i Høyesterett

<p>Tolv år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet drept i Hedrum i Larvik i 1999.</p>
Tolv år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet drept i Hedrum i Larvik i 1999. Foto: Arkivfoto: Privat (NTB scanpix)

Mannen som er dømt for å ha drept Kristin Juel Johannessen i 1999, får ankesaken sin behandlet i Høyesterett, men bare når det gjelder saksbehandlingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 40 år gammel mann ble 8. september dømt i Borgarting lagmannsrett til 13 års fengsel for drapet på den tolv år gamle jenta i 1999.

Han anket både for å be om en mildere straff og for å be landets øverste domstol vurdere om saken heller skulle vært ført for tingretten enn for lagmannsretten.

Høyesteretts ankeutvalg har tillatt anken fremmet når det gjelder saksbehandlingen. Anken over straffeutmålingen tillates ikke fremmet.

Det har gått 17 år siden Kristin Juel Johannessen ble funnet drept i Herum i Larvik 5. august 1999. Året etter ble en da 23 år gammel mann siktet for drapet. Han ble dømt til tolv års fengsel i 2002. I 2003 ble denne mannen frifunnet da en DNA-test viste at hår fra åstedet ikke stammet fra ham.

Samme mann ble pågrepet i juli i 2015. Gjenopptakelseskommisjonen gjenåpnet saken, og den nå 40 år gamle mannen ble i september i år dømt i Borgarting lagmannsrett. Han har hele tiden fastholdt sin uskyld.

Lagmannsretten har også tilkjent foreldrene og søsteren til avdøde Kristin Juel Johannessen over 4 millioner kroner i oppreisning og erstatning.

Les også: Dømt til å betale over 4 millioner etter drapet på Kristin Juel Johannessen

13 års fengsel for drapet på Kristin Juel Johannessen

Obdusenten: Ingen fysisk kontakt med Kristins negler

Kristins kropp ble flyttet etter drapet, sykkel gjemt

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden