Drapssiktet i Moss fengslet i fire uker

Politiadvokat Bjørn Rudningen Thune under en pressekonferanse på politihuset i Sarpsborg tirsdag i forbindelse med at en 33 år gammel mann døde etter at han ble knivstukket i Moss kvelden før. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Politiadvokat Bjørn Rudningen Thune under en pressekonferanse på politihuset i Sarpsborg tirsdag i forbindelse med at en 33 år gammel mann døde etter at han ble knivstukket i Moss kvelden før. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

37-åringen som er siktet for å ha knivdrept en 33 år gammel mann i Moss mandag kveld, ble onsdag varetektsfengslet i fire uker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktede ble varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker med brev- og besøkskontroll, noe som var i tråd med politiets begjæring, opplyser politiadvokat Bjørn Rudningen Thune i Øst politidistrikt.

37-åringen har forklart at han handlet i nødverge, noe han ga klart uttrykk for i avhør tirsdag ettermiddag og kveld. Mannen nekter straffskyld.

– I avhøret erkjente han den faktiske handlingen, men påberopte seg nødverge. Vi mener å ha belyst saken godt gjennom etterforskningsskrittene som til nå er gjennomført, sier Thune.

Han sier den innledende etterforskningen har gitt etterforskerne en formening om hendelsesforløpet. Av hensyn til det videre arbeidet kan de imidlertid ikke gå ut med detaljer fra avhørene eller etterforskningen som fortsetter med uforminsket styrke i dagene som kommer.

– Sentralt i etterforskningen blir å kartlegge relasjonen mellom siktede og avdøde, samt deres bevegelser i tiden forut for hendelsen, sier Thune.

Les også: Mossing hevder han knivstakk i selvforsvar

Mann død etter knivstikking i Moss

Personvernpolicy