Menneskehandelssiktelse i Dark Room-saken

Påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne i Hordaland politidistrikt bekrefter at en av de 18 siktede fra Hordaland og Sogn og Fjordane har fått utvidet siktelsen til å gjelde menneskehandel, men ønsker ikke konkret å bekrefte at det dreier seg om den tidligere Ap-politikeren som er siktet i saken fra før.
Påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne i Hordaland politidistrikt bekrefter at en av de 18 siktede fra Hordaland og Sogn og Fjordane har fått utvidet siktelsen til å gjelde menneskehandel, men ønsker ikke konkret å bekrefte at det dreier seg om den tidligere Ap-politikeren som er siktet i saken fra før. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

En tidligere Ap-politiker er siktet for menneskehandel i forbindelse med Dark Room-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 40-årene har siden 12. oktober sittet i varetektsfengsel siktet for å ha bestilt overgrep mot mindreårige i Filippinene. Disse overgrepene ble deretter strømmet direkte til mannens PC i Norge.

Les også: Ny polititaktikk nøster opp nettverk

Politiet vil ikke kommentere hvilken av de siktede dette gjelder.

– Vi har en person som er siktet for grov menneskehandel. Dette knytter seg til bestilling av direkteoverføring fra Filippinene, og så langt er det ting som tyder på at dette har pågått i flere år, sier påtaleansvarlig i politiets Dark Room-etterforskning, Janne Ringset Heltne, til Bergens Tidende.

– Jeg kan ikke kommentere hva min klient er siktet for. Han angrer på det han har gjort og vil ta grep for å komme til bunns i hvorfor dette har skjedd, sier mannens forsvarer Jannicke Keller-Fløystad

Les også:

Færre søker etter overgrepsmateriale

Politiet: Antallet Dark Room-mistenkte vil øke kraftig

Dark Room har forbindelser til storaksjon i Trøndelag

Overgrepssaken vokser – nye navn avdekket

Politiet: Det vil komme flere arrestasjoner

Personvernpolicy