Dark Room har forbindelser til storaksjon i Trøndelag

Politiet i Bergen ga sist søndag informasjon om den store overgrepssaken Dark Room. Fra venstre Gunnar Fløystad, leder for påtaleseksjonen, etterforskningsleder Hilde Reikrås og påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Politiet i Bergen ga sist søndag informasjon om den store overgrepssaken Dark Room. Fra venstre Gunnar Fløystad, leder for påtaleseksjonen, etterforskningsleder Hilde Reikrås og påtaleansvarlig Janne Ringset Heltne. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiets omfattende overgrepsaksjon Dark Room har forgreninger til en aksjon i Trøndelag der over 100 gjerningsmenn ble identifisert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opprullingen i Trøndelag har navnet operasjon Duck og begynte i april i fjor, skriver Adresseavisen.

– I likhet med sakene i Bergen var materialet veldig grovt. Det dreide seg om bilder av barn ned til spedbarnsalder. Noen ganger kom det seksuelle helt i bakgrunnen – det dreide seg i realiteten om sadisme og vold. Det gjaldt også i chattingen mellom gjerningsmennene, sier påtaleansvarlig Marianne Høyer i Trøndelag politidistrikt.

Så langt er altså 100 antatte gjerningsmenn identifisert, 13 av dem ble pågrepet i Trøndelag, og ni av dem har allerede fått en rettskraftig dom, skriver avisen.

27 saker ble sendt til andre politidistrikter, to av dem til Hordaland, der politiet søndag gikk ut med informasjon om Dark Room-operasjonen som er betegnet som norgeshistoriens største overgrepssak.

I operasjon Duck i Trøndelag gjelder nærmere 60 saker utlendinger, og disse er derfor overført til Kripos som i sin tur har gitt sakene videre til landene der personene hører hjemme.

Personvernpolicy