Ny dom åpner for strengere overgrepsstraffer

Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

I en fersk dom skjerpet Høyesterett straffen for en overgrepsdømt mann fordi han bidro til risiko for nye overgrep mot barn. Dommen kan få konsekvenser for senere saker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen gjelder straffeutmåling for en 47 år gammel mann som i januar ble dømt til ett års fengsel for sin befatning med bilder og videoer som viser overgrep mot barn. Han anket dommen fra Bergen tingrett, og i lagmannsretten ble straffen skjerpet med fire måneder. Høyesterett la på ytterligere fire måneder, melder NRK.

Landets øverste domstol sier det er skjerpende at mannen hadde bestilt konkrete overgrep og dermed bidratt til risiko for nye overgrep mot barn.

Skjerpelsen blir godt mottatt blant dem som jobber med operasjon Dark Room, den store overgrepssaken som startet i Bergen og som nå er under opprulling.

– Høyesterett kommer i denne dommen med en del uttalelser om hvordan denne type aktivitet skal bedømmes. Vi synes det er gledelig at straffen er skjerpet, og at Høyesterett mener det er skjerpende at den type aktivitet bidrar til en økt risiko for nye faktiske overgrep, sier politiadvokat Janne Ringset Heltne, som er påtaleansvarlig for «Dark Room».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden