Flere overgrepsdømt blant de Dark Room-siktede

Flere av dem som er siktet i den omfattende overgrepssaken kjent som Dark Room, er tidligere dømt for overgrep mot barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere politidistrikter sier at det er kjenninger blant de siktede, skriver Aftenposten. I Troms er en mann knyttet til to saker som er oversendt fra Hordaland. Han er dømt to ganger tidligere i saker som handler om overgrep mot barn, og han var allerede under etterforskning i Troms da navnet hans dukket opp i forbindelse med operasjon Dark Room.

– Vi har hatt en sak gående siden høsten 2015, som var ferdig etterforsket i oktober, opplyser påtaleleder Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt. Han vil ikke gå i detaljer om hva slags forhold det er snakk om, men sier han regner med at det vil bli tatt ut tiltale mot mannen, som er i 30-årene, om kort tid.

Stine Sofies Stiftelse mener overgrep mot barn automatisk skal utløse forvaringsdom, ettersom det i praksis er det eneste tiltaket mot gjengangere, sier stiftelsenes leder, Ada Sofia Austegard.

– Gjentakelsesfaren for kriminalitet er lav i Norge i forhold til andre land, men ikke når det gjelder seksuelle overgrep. Man må ha muligheten til å holde potensielle gjengangere lenger, sier Austegard.

Les også: Dark Room har forbindelser til storaksjon i Trøndelag

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden