Bergenspolitiet vil ikke svare om omprioritering

Politimester Kaare Songstad sier han ikke vet hvor mange tjenestemenn som har blitt avstått til etterforskning av overgrepssaker i stedet for narkotikasaker. Arkivfoto: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix
Politimester Kaare Songstad sier han ikke vet hvor mange tjenestemenn som har blitt avstått til etterforskning av overgrepssaker i stedet for narkotikasaker. Arkivfoto: Paul Sigve Amundsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politimesteren i Bergen har sagt at det ikke er noe problem å dokumentere hvordan ressurser i distriktet er omprioritert. På direkte forespørsel er svaret at opplysningene ikke er offentlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I kjølvannet av varslersaken i politidistriktet og opprullingen av overgrepssaken kjent som operasjon Dark Room, har politimester Kaare Songstad sagt at det ikke er noe problem å forklare og vise «etter hvert» hvordan omprioriteringene er gjort. Ressurser er flyttet fra blant annet narkotikaetterforskning til etterforskning av overgrepssaker.

VG har spurt politimesteren hvor mange tjenestemenn som har blitt omdisponert, men har foreløpig ikke fått svar.

– Det er mulig det er en misforståelse her. Jeg har ikke hatt informasjon om, og i tilfelle hvem som skal være avgitt. Jeg har sagt at kapasitet er benyttet til saker som gjelder barn og annet som ikke er narkotika, svarer Songstad. Han henviser til visepolitimester Olav Valand, som ikke ønsker å svare.

– Det var hovedsakelig i slutten av 2015 og særlig i 2016 at vi har brukt og bruker analytikere og spanere i etterforskningen av saker om overgrep mot barn. Hvor mange og i hvilket omfang ønsker vi ikke å kommentere nå, sier han og legger til at informasjonen uansett er interne opplysninger som er unntatt offentlighet.