Meny

Forsvaret detonerte sprengstoff etter politiaksjon

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvaret har bistått politiet med å detonere sprengladninger etter at en mann er pågrepet ved Svorkmo i Orkdal. Aksjonen mot eiendommen har vart i to dager og politiet har beslaglagt om lag 30 skytevåpen.

Både Adresseavisen og avisa Sør-Trøndelag meldte om den storstilte politiaksjonen fredag kveld. Beboere i området rundt eiendommen på Åmot ved Svorkmo meldte om flere smell.

– Jeg kjenner det i bakken at det drønner nå igjen. Dette er det femte smellet, sier et lokalt vitne til avisa Sør-Trøndelag.

– Mannen er mistenkt for ulovlig oppbevaring av sprengstoff, våpen og ammunisjon. Det er snakk om omkring 30 lovlig ervervede og registrerte skytevåpen, men de er ikke oppbevart etter forskriften. Videre er det snakk om sprengstoff, sier politiadvokat Harald Sjoner hos Krimvakta ved Sentrum politistasjon til Adresseavisen fredag kveld.

Politiadvokaten har ikke oversikt over mengden sprengstoff som er oppbevart på eiendommen.

– Det jeg kan si er at det har vært en kontrollert nedtaking av dynamitt i samarbeid med forsvaret, sier operasjonsleder Trude Carlsson ved Trøndelag politidistrikt

Store politistyrker og personell fra Forsvaret har vært på eiendommen siden torsdag kveld da mannen på eiendommen ble pågrepet. Sprengstoffet er blitt detonert av Forsvaret.

Populært