Meny

62 afghanske menn fengslet for utsendelse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et par dager har politiet pågrepet og fengslet 62 afghanske menn for umiddelbar utsendelse.

I alt pågrep politiet 73 menn som var plassert på asylmottak over hele landet, skriver Aftenposten fredag kveld. Mens 11 ble løslatt fordi Politiets utlendingsenhet ikke anså det var risiko for å unndra seg utsendelse, ble 62 fengslet i Oslo tingrett onsdag og torsdag. Mange av begrunnelsene for utvisning er at mennene er eldre enn de selv har oppgitt, og at de er gitt en alder over 18 år. Kun fem av de fengslede hadde oppgitt en fødselsdato før 1991.

Når en asylsøknad blir avslått av Utlendingsdirektoratet (UDI), kan søkeren klage inn vedtaket til Utlendingsnemnda (UNE). Dersom denne klagen blir avslått, gis søkeren vanligvis fire ukers frist til å forlate landet.

– Alle de aktuelle personene ble informert om det negative vedtaket fra UNE etter at de ble pågrepet, bekrefter politiet overfor Aftenposten.

Norsk organisasjon for asylsøkere mener praksisen til myndighetene er uheldig og sier den svekker asylsøkernes muligheter for å gå grundig gjennom vedtaket. Det fratar også asylsøkerne om å søke om støtte til reise tilbake til hjemlandet.

Populært