Meny

Dømt for grov narkotikakriminalitet i Finnmark

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En litauisk mann er dømt til ti års fengsel og inndragning av 3,5 millioner kroner i en omfattende narkotikasak i Troms og Finnmark.

Den dømte 35-åringen skal ha stått for salg av 13,4 kilo amfetamin og oppbevaring av 25 kilo hasj i Troms og Finnmark over flere år, melder NRK. To andre personer er dømt til fengselsstraffer fra fire år og seks måneders til sju års fengsel for ha kjøpt flere kilo amfetamin og hasj over flere år fra den hovedtiltalte, går det fram av dommen fra Nord-Troms tingrett.

Også de to norske mennene på 52 og 28 år er dømt til inndragning av til sammen 1,5 millioner kroner.

En 47 år gammel kvinne fra Vest-Finnmark er dømt til 176 timer samfunnsstraff for å ha overlevert penger fra narkotikaomsetningen. Hennes rolle i det hele var ikke sentral, slår tingretten fast.

En femte person, en 42 år gammel mann fra Troms, ble frifunnet av retten. Dommeren fant det ikke bevist ut over enhver rimelig tvil at mannen hadde gjort seg skyldig i å ha medvirket til å oppbevare narkotika.

Påtalemyndigheten la også ned påstand om at tiltalte skulle dømmes etter regelen for organisert kriminalitet, men dette fant ikke retten bevist.

Populært