Meny

Ber om åtte års fengsel for overgrep mot 62 barn

Bergen tingrett. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor mener en 66 år gammel mann bør dømmes til fengsel i åtte år for nettovergrep mot 42 norske og 20 filippinske barn.

Aktor, statsadvokat Marit Bakkevik, holdt sin prosedyre i Bergen tingrett onsdag, melder NRK.

Mannen er blant annet tiltalt for å ha bestilt direktesendte overgrep fra Filippinene ved å overføre penger til en familie på Filippinene som sendte ham overgrepsmateriale i retur.

Tiltalepunktene om de 42 barna i Norge omfatter dreier seg om barn mannen har kommet i kontakt med gjennom chattetjenester på internett.

Les også: 66-åring tiltalt for overgrep mot 62 barn i Norge og Filippinene

Mannens forsvarer, advokat Gisle Didriksen, krevde på sin side frifinnelse for flere av de mest alvorlige tiltalepunktene.

– Vi er i denne saken i en helt annen verden enn straffer som er dømt i andre saker med grove overgrep mot barn. Aktors konklusjon på åtte år er for mye, sa Didriksen i retten.

Han krevde på sin siden at klienten hans måtte frifinnes for en rekke punkter i tiltalen, blant annet punktet om menneskehandel og at han skal ha beordret de filippinske barna.

– Han må dømmes på mildeste måte, mente Didriksen.

Mannen ble pågrepet i fjor sommer og møter nå i Bergen tingrett, tiltalt for overgrep og besittelse av store mengder bilder og filmer av overgrep mot barn. Han erkjente delvis straffskyld da rettssaken mot ham startet i slutten av oktober.

Populært