Meny

Drapsoffer i Søndre Land-saken beskyldt for overgrep

To menn i 20- og 30-årene og en kvinne i 40-årene, alle med tilhørighet til Nordre Land, er pågrepet og siktet for drapet på Nils Olav Bakken (49) i Oppland i september. Bakken ble funnet sterkt forbrent på en øde skogsvei i Søndre Land 3. september. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere kilder på Dokka opplyser til TV 2 at drapsofferet i Søndre Land-saken har blitt beskyldt for å ha forgrepet seg på en person med nær forbindelse til de tre siktede i saken.

– Småbarnsmoren har betrodd seg til meg om dette. Og jeg ble utspurt om dette forholdet i avhør med politiet, sier en venn av den siktede kvinnen i 40-årene til TV 2. Hun understreker at hun er sikker på at de tre som er siktet, er uskyldige.

Ifølge TV 2 skal politiet nå undersøke om et overgrep mot en person som har tilknytning til de siktede, kan være et mulig motiv.

– Dette ønsker vi verken å avkrefte eller bekrefte. Vi har flere hypoteser og dette er informasjon vi vil undersøke, sier politiinspektør Johan Petter Bærland til TV 2.

Nekter straffskyld

Mannen i 20-årene som er en av de tre siktede i Søndre Land-saken, nekter straffskyld. Også kvinnen nekter befatning med saken. De tre er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Forsvareren til mannen i 20-årene, advokat Ole Herman Frang, opplyser til NTB at han var til stede da hans klient ble avhørt tirsdag kveld, og at det blir videre avhør torsdag ettermiddag.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier Frang, som ikke ønsker å gå inn på hva hans klient har forklart politiet, eller hvordan mannen tar det å bli viklet inn i saken.

Mannen er siktet i saken sammen med sin mor som er i 40-årene og en mann i 30 årene.

Les også: – Mor og sønn drapssiktet i Nordre Land

Nekter for befatning

Morens forsvarer Arnor B. Ilstad sier til VG at kvinnen nekter for å ha noe med saken å gjøre.

– Hun sier hun er helt ukjent med forholdet hun er siktet for og ønsker seg løslatt. Pågripelsen er veldig vanskelig for henne. Hun har mindreårige barn, og det er svært alvorlig at de nå har mistet personen som har den daglige omsorgen, sier Ilstad.

I det innledende avhøret med politiet tirsdag kveld nektet kvinnen for at hun har vært i det skogsområdet der avdøde ble funnet drept.

Mannen i 30-årene har fått oppnevnt advokat Per Espen Eid som forsvarer, men NTB har ikke lyktes å komme i kontakt med ham onsdag ettermiddag.

Framstilles

Torsdag framstilles mannen i 20-årene for varetektsfengsling i Gjøvik tingrett sammen med sin mor og den tredje siktede. Alle tre er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap.

De framstilles klokken 11,12 og 13.30, opplyser Innlandet politidistrikt. Politiet vil be om at fengslingsmøtene går for lukkede dører.

Under tirsdagens avhør var det kun mannen i 20-årene som ønsket bistand fra advokat. Politiet ønsker ikke å kommentere hva de tre har forklart i avhørene, ei heller hvordan de tre stiller seg til straffskyld.

– Vi prøver å holde kortene tett til brystet i denne fasen av saken, sier politiinspektør Johan Petter Bærland, til NTB.

Han sier at politiet også det siste døgnet har gjennomført ransakinger og sikret bevis.

Les også: Forbrent drapsoffer var 49-åring fra Dokka

Sterkt forbrent

To dager etter at Nils Olav Bakken (49) ble funnet drept og sterkt forbrent ved en skogsvei på Veståsen i Søndre Land lørdag 3. september, sikret politiet avstøpninger av minst fire bilspor ved funnstedet. Disse avstøpningene kan bli sentrale bevis i drapssaken, skriver VG.

Avisen kjenner til at de siktede disponerer flere biler som kriminalteknikerne har viet interesse. Nå skal etterforskerne blant annet sjekke om de siktede har disponert biler med det samme hjulmønsteret. Politiet vil også lete etter mulige DNA-spor fra den drepte 49-åringen i bilene som knyttes til de siktede.

Ingen av de tre som er pågrepet for drapet, har noen kjent tilknytning til drapsofferet, så et DNA-funn i en av bilene vil i så fall være et sterkt bevis for politiet.

Populært