Meny

To menn og en kvinne siktet for drap i Søndre Land

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn i 20- og 30-årene og en kvinne i 40-årene, alle med tilhørighet til Nordre Land, er pågrepet og siktet for drapet på Nils Olav Bakken (49) i Oppland i september.

I motsetning til drapsofferet har ingen av de pågrepne tilknytning til rusmiljøet, opplyste politiet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Alle tre er nordmenn og hjemmehørende i Nordre Land, men har ingen kjent forbindelse med Bakken.

Den 49 år gamle mannen ble funnet drept og sterkt forbrent på en øde skogsvei i Søndre Land lørdag 3. september. Med bistand fra Kripos har lokalt politi forsøkt å finne ut hva som lå bak drapet på den uføretrygdede mannen med et kjent rusproblem.

Pågripelsen av de tre tirsdag skjedde uten dramatikk. De ble tatt av politiet samtidig og vil bli avhørt før politiet tar stilling til spørsmål om varetekt.

Sterk mistanke

Politiadvokat Kristian Johnsen opplyste på et pressemøte tirsdag ettermiddag at Innlandet politidistrikt ikke ville kommentere hvilken relasjon til Bakken de tre pågrepne har.

– Vi kan ikke si at de tilhørte noe bestemt miljø ut over at de ikke tilhørte dette rusmiljøet. Politiet har en sterk mistanke mot de tre, og det er bakgrunnen for at de er pågrepet, sier Johnsen til NTB.

– Det gjenstår en god del etterforskning, sa Johansen på pressekonferansen.

Kripos meldte tirsdag at samarbeidet mellom lokalt politi og Kripos vil bli videreført.

Det var to turgåere som fant Nils Olav Bakken drept og sterkt forbrent ved en skogsvei på Veståsen i Søndre Land lørdag 3. september.

Liket var delvis forkullet og lå i restene av et bål. Det skal også ha blitt funnet rester av det som er blitt brukt som tennmiddel.

Omfattende etterforskning

Det ligger en omfattende etterforskning bak pågripelsene. Men hvordan Bakken kom seg fra boligen sin i Dokka i Nordre Land til funnstedet i nabokommunen Søndre Land, er noe politiet så langt ikke har fått svar på.

Politiet arbeidet med å finne ut om funnstedet er det samme som åstedet for drapet. De har gått gjennom nettverket til avdøde og sjekket flere mobilspor, blant annet Bakkens mobiltelefon.

Politiet på Gjøvik har bekreftet for NTB at 49-åringen i lengre tid følte seg truet.

– Vitner har kommet med opplysninger om at han har vært engstelig over lengre tid for personer med tilknytning til rusmiljøet på Dokka. Men det skal ikke dreie seg om konkrete trusler opp mot gjerningstidspunktet, ifølge Johansen.

Etter hva søsteren til drapsofferet har fortalt til VG , slet broren med en del gjeld, men politiet har ikke kommentert hva de tror årsaken til drapet kan være.

Tidsvindu

Etterforskerne har også hentet inn og gjennomgått bilder og filmer fra overvåkingskameraer, blant annet fra et kamera på en bensinstasjon nær boligen til den drepte.

Tidsvinduet for når drapet kan ha skjedd ble mindre etter at et spesielt vitne meldte seg. Vitnet fortalte at hun og ektemannen snakket med Bakken lørdag ettermiddag, bare fire timer før han ble funnet.

– Vi anser det som en rimelig sikker observasjon. Vi har ingen mistenkte eller siktede i saken, men med dette vitnemålet blir tidsrommet mindre, sa Johansen til NTB torsdag 8. september.

Søndre Land-saken:

* 3. september ble 49 år gamle Nils Olav Bakken, som tilhørte et rusmiljø, funnet død og forkullet ved en skogsvei i Søndre Land i Oppland.

* Politiet slo fast at han var blitt drept.

* Tirsdag opplyste politiet at tre personer er pågrepet i drapssaken.

Populært