Meny

Varsler: – Ledere ville hindre UP i å ta narkoforbrytere

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Varsleren i bergenspolitiet hevder at tiltak for å «stagge» ivrige og effektive tjenestemenn i Utrykningspolitiet i å gjøre narkotikabeslag var et tema på ledernivå på politihuset for ett år siden.

Påstanden settes fram i varselet som en høyt betrodd tjenestemann i april leverte til politimester Kaare Songstad, skriver VG.

Politiledere i Bergen skal ifølge varsleren i lengre tid ha irritert seg kraftig over at Utrykningspolitiet til stadighet gjør store beslag av narkotika, noe som har skapt mye etterarbeid. Som følge av dette skal det på et møte ha blitt foreslått at opplysninger om grov narkotikakriminalitet i langt større grad måtte skjermes for innsyn fra andre tjenestemenn.

Les også:   Bergenspolitiet under etterforskning – politiledere risikerer straff

Tanken var at om UP ikke fikk vite hvem som solgte narkotika i Bergen, ville de ikke kunne stoppe bilene deres og finne stoffet.

Førstestatsadvokat Eirik Stolt-Nielsen i Hordaland bekrefter at møtet fant sted, men sier at han oppfattet dette som en diskusjon om taktisk tilnærming til informasjon og strategi for seleksjon av saker å arbeide med – ikke om å lage færre andreleddssaker.

Les også:  Politiet nedprioriterer saker flere steder i landet

VG har, via politiets informasjonsavdeling, spurt om hvem som skal ha avgitt uttalelsene som er referert i varslet, uten å få kontakt.

Populært