Meny

Samboerpar i retten for grovt trygdebedrageri

Dagligvarekjeden Lime ble nedlagt etter en av norgeshistoriens største politiaksjoner. Men flere av de tiltaltes nære familie driver minst fem av de tidligere Lime-butikkene. En av dem er Frognermat i Frognerveien i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et norsk-pakistansk samboerpar i midten av 30-årene må onsdag møte i Oslo tingrett tiltalt for trygdesvindel for mer enn 700.000 kroner.

Det angivelige bedrageriet skjedde mellom 2010 og 2013, i forbindelse med søknad om sykepenger, foreldrepenger og dagpenger.

Et kvinne på 34 år og en mann på 35 år fikk til sammen utbetalt over 700.000 kroner da de ifølge tiltalen oppga feilaktige opplysninger om kvinnens arbeidsforhold. Ifølge tiltalen opplyste paret at hun jobbet i en matforretning på Frogner i Oslo der hun tjente 25.000 kroner måneden, noe som ikke var riktig.

Inntektsopplysningene dannet grunnlag for over 510.000 kroner i sykepenger, foreldrepenger og dagpenger til kvinnen, og nesten 200.000 kroner i foreldrepenger til mannen.

Begge er også tiltalt for å ha avgitt falsk forklaring til offentlig myndighet. I tiltalen er det lagt ned påstand om tilbakebetaling av til sammen 511.000 kroner. Retten har satt av to dager til saken.

Saken ble rullet opp som en del av etterforskningen i Lime-saken, der 13 personer er tiltalt for blant annet organisert kriminalitet og menneskehandel. Denne rettssaken startet i Oslo tingrett 20. januar, og pågår fortsatt. Hovedtiltalt er Sajjad Hussain (39) som sammen med flere familiemedlemmer og forretningspartnere er tiltalt.

Les også: Lime-saken kan bli en retts-skandale

Lime-saken har kostet nærmere 100 millioner kroner

Lime-saken: En hovedmann – ett kriminelt nettverk

13 tiltalt i Lime-saken

Populært