Meny

Terrorofre i Paris hedres

Ett år siden terroren i Paris. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrike markerer søndag at det er ett år siden terrorangrepene i Paris, der 130 personer ble drept og flere hundre såret.

President François Hollande skal besøke hvert av de sju stedene som ble angrepet. Der skal han avduke minnetavler. Første oppmøtested blir ved fotballstadionet Stade de France, der en 63 år gammel mann ble terrorhandlingenes første offer på kvelden 13. november i fjor.

Hollande skal søndag formiddag videre til restauranten la Belle Equipe, restauranten Le Petit Cambodge, baren Le Carillon, pizzeriaen Casa Nostra, kafeen La Bonne Biere, og Comptoir Voltaire, før han avslutter med avduking av en minnetavle ved konsertlokalet Bataclan, der 90 av de 130 ofrene ble massakrert. Deretter skal Hollande møte overlevende og pårørende, og søndag kveld blir det holdt minnestund i Notre-Dame-katedralen.

Ni mennesker er fortsatt innlagt på sykehus etter terrorangrepene i fjor, og over 600 personer mottar fremdeles hjelp fra psykologer.

Minneseremoniene og markeringene søndag finner sted dagen etter at Sting lørdag kveld gjenåpnet Bataclan. Sting holdt ett minutts stillhet under konserten, for å minnes de drepte.

SE VIDEO: Sting på scenen i Bataclan ett år etter massakren:

Populært