Meny

Tolv års fengsel for drap på kona på Hadeland

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 52-årig mann er i tingretten dømt til tolv års fengsel for å ha skutt og drept kona i Gran kommune i Oppland.

Ifølge dommen fra Gjøvik tingrett døde den 42 år gamle kvinnen momentant etter å ha blitt skutt fra en halv meters avstand. Retten har enstemmig kommet til at han skjøt for å drepe og slår fast at han har endret forklaringene sine etter hvert som han ble kjent med politiets funn, skriver Aftenposten.

Først som vådeskudd

Hendelsen på kvelden lørdag 9. januar i år ble først omtalt som et vådeskudd, og ektemannen ble siktet for uaktsomt drap. Senere ble siktelsen skjerpet til forsettlig drap.

Dagen før drapet skal kona ha gitt ektemannen beskjed om at hun ville skilles. I sin forklaring har mannen sagt at rifleskuddet gikk av som følge av uforsiktig omgang med skytevåpen.

Mildere enn aktor påstand

Under rettssaken la aktor, statsadvokat Jo Christian Jordet, ned påstand om fengsel i 13 år.

– Jeg mener tiltalte hadde motiv for å gjøre dette siden hans kone ville forlate ham til fordel for en annen mann, og at to vitner har forklart at han har sagt at kvinner som er utro kan drepes, sa aktor i retten ifølge NRK.

Mannens forsvarer, advokat Harald Stabell, har hele tiden vært klar på at klienten hans kun erkjenner straffskyld for uaktsomt drap.

– Vi vil levere en fullstendig anke til lagmannsretten, sier forsvareren til Aftenposten.

Populært