Engelske eksperter gjennomgår bilder i Tengs-saken

Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere hundre bilder av skadene på Birgitte Tengs er oversendt til patologer i England for å få en analyse av skadebildet. Initiativet kommer fra fetteren og en privatetterforsker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge NRK er rapporten fra England ventet om kort tid. Det er også rapporten fra Cold Case-gruppen til Kripos, som har hatt drapet på Birgitte Tengs som sin første sak. Saken har vært gjennomgått siden februar, og rapporten er ventet i løpet av de to neste ukene.

– Vi har allerede fått muntlige tilbakemeldinger om at skadebildet som obdusentene i sin tid konkluderte med, det er engelskmennene totalt uenige i, sier faren til Birgitte Tengs sin fetter.

17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet drept noen få hundre meter fra hjemmet sitt på Karmøy i mai 1995. Fetteren ble først dømt, men senere frikjent. Han har flere ganger forsøkt å få saken gjenopptatt uten hell.

Privatetterforsker Grete Strømme bistår familien.

– Hvis det viser seg at det er feil i ekspertbevis i saken, kan dette føre til en gjenåpning av saken. Det er feil i ekspertbevis som ofte fører til justismord, sier Strømme til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For to uker siden ble det kjent at Kripos sjekker Tina-saken på Jæren mot Tengs-saken. Politiet har fått et tips om en navngitt mann som drapsmann i begge sakene. Tina Jørgensen forsvant i september 2000 og ble funnet drept i en dreneringskum på Jæren en måned senere.

Axiom international i England ønsker ikke å kommentere saken.

Les også: Birgitte Tengs-saken blir første sak for cold case-enheten

Birgitte Tengs' fetter krever ny erstatning

Flere nye tips etter bok om Birgitte Tengs-drapet