55-åring tiltalt for bedragerier for titalls millioner

En 55 år gammel forretningsmann skal ha lurt til sammen 33 millioner kroner fra to personer og en bank ved å oppgi falske opplysninger om seg selv og sin virksomhet, ifølge Økokrim.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et tilfelle påsto mannen blant annet at han var sønn av en norsk skipsreder, og at han ventet en anselig arv. Slik lurte han ifølge tiltalen en investor og forretningsmann til å overføre til sammen 26 millioner kroner.

Pengene skulle gå til forskjellige typer forretningsvirksomhet, blant annet ferjedrift, men ble i realiteten bruk til personlig forbruk og oppgjør av eldre personlig gjeld, ifølge tiltalen.

Økokrim fører saken mot mannen i Oslo tingrett. Den kommer opp 1. november og skal pågå i fire uker.

– Erkjenner ikke skyld

– Fornærmede og min klient har vært forretningspartnere. Og disse transaksjonene har funnet sted i forbindelse med helt ordinær forretningsvirksomhet, ifølge min klient, sier advokat Benedict de Vibe til NTB.

Han forsvarer 55-åringen, som ikke erkjenner noen form for straffskyld.

55-åringen er også tiltalt for grov økonomisk utroskap mot et selskap han selv eide. Han satt som både kjøper og selger da et hyttefelt i Telemark ble kjøpt til betydelig overpris, etter en konkurs i et tredje selskap mannen var involvert i, ifølge tiltalen.

Utroskap og hvitvasking

Ikke bare dreier forholdet seg om økonomisk utroskap for 5,6 millioner kroner, men også bedrageri mot en lokal bank, som ga tilsvarende beløp i lån på falske premisser.

Økokrim anfører i tiltalen at lånebeløpet på 5,6 millioner kroner i realiteten skulle gå til ham selv. Pengene mannen fikk ut gjennom de angivelige bedrageriene, ble hvitvasket for å dekke over pengenes opprinnelse, mener Økokrim.

Fornærmede i tiltalens hovedpost og tiltalte er tidligere forretningspartnere innen ferjedrift. Fornærmede har blant annet vært styreleder og daglig leder i et rederi som bærer tiltaltes navn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden