«Lurelegen» godtok fengsling for å slippe unna pressen

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen i 30-årene som er kjent som «Lurelegen», godtok politiets krav om varetekt i fire uker. Det gjorde hun for å slippe unna mediene som følger saken, ifølge kvinnens advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 33 år gamle arbeidsledige kvinnen ble framstilt for varetektsfengsling i Arendal fredag ettermiddag. Hun er siktet for flere nye forhold og har også erkjent straffskyld for de fleste av forholdene.

Kvinnen skal ha utgitt seg for å være lege eller kirurg ved Sørlandet sykehus. Etter at stadig flere forhold er blitt avdekket, har hun har fått tilnavnet «Lurelegen». Hun har på ulike måter utgitt seg for å være en annen og for å lure til seg penger. Kvinnen har erkjent at hun la inn et bud på 20 millioner kroner for en villa i Vestfold, uten at hun på noen måte var i stand til å gjøre opp for dette budet.

Les også: «Lurelegen» pågrepet igjen – framstilles for fengsling

Godtok fengsling

Under fengslingsmøtet sa kvinnen at hun samtykket til fengslingen fordi hun ville slippe unna pressen, sa forsvareren, advokat Ole Devold, til VG etter fengslingsmøtet i Aust-Agder tingrett fredag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen mener mediene har jaget henne og vært hjemme hos henne og sett inn gjennom vinduene.

– Aktiv kriminell periode

Tobarnsmoren er tidligere domfelt to ganger for lignende forhold. I august ble hun på nytt varetektsfengslet, siktet for flere bedragerier, men løslatt etter to uker. Torsdag ble hun igjen pågrepet og siktet for trusler og flere nye bedragerier. Totalt er kvinnen siktet for åtte nye forhold, fire av dem begått før fengslingene i august, de øvrige skal ha skjedd i tiden etterpå.

– Etter rettens oppfatning er siktede inne i en aktiv kriminell periode slik at varetektsfengsling anses påkrevd for å hindre at hun begår nye straffbare handlinger, skriver retten i sin kjennelse.

Hun nekter for truslene, men erkjenner skyld for de øvrige punktene i siktelsen.

– Det ser ut som om det er en konstant gjentakelsesfare i denne saken, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen til VG.